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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, K. B. de B.; MATOS, R. G.; SUASSUNA, T. de M. F.; HEUERT, J.; MORETZSOHN, M. de C. Caracterização morfológica da população tetraplóide de amendoim. In: ENCONTRO SOBRE A CULTURA DO AMENDOIM, 14., 2017, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, K. B. de B.; MATOS, R. G.; SUASSUNA, T. de M. F.; HEUERT, J.; MORETZSOHN, M. de C. Caracterização morfológica da população tetraplóide de amendoim. In: ENCONTRO SOBRE A CULTURA DO AMENDOIM, 14., 2017, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, B. N.; HEUERT, J.; MARTINS, K. B. de B.; COSTA, L. C.; SUASSUNA, T. de M. F. Controle químico reduzido das cercosporioses em genótipos de amendoim. In: ENCONTRO SOBRE A CULTURA DO AMENDOIM, 14., 2017, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, K. B. de B.; COSTA, L. C.; HEUERT, J.; BARBIERI, A. L.; SILVA, W. de C.; SUASSUNA, T. de M. F. Maturação de linhagens de amendoim tipo runner precoces. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 60.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, L. C.; SUASSUNA, T. de M. F.; HEUERT, J.; MARTINS, K. B. de B.; BARBIERI, A. L.; SILVA, W. de C. Precocidade de linhagens de amendoim tipo Runner em Goiás. In: ENCONTRO SOBRE A CULTURA DO AMENDOIM, 14., 2017, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSUASSUNA, T. de M. F.; CUSTÓDIO, A. R.; MARTINS, K. B. de B.; HEUERT, J.; SUASSUNA, N. D.; MORETZSOHN, M. de C. Uso de espécies silvestres como fontes de resistências às cercosporioses no amendoim. South American Sciences, v. 1, n. 2, e2025, p. 1-9, 2020. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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7.Imagem marcado/desmarcadoHEUERT, J.; SOUZA, A. C. A. de; OLIVEIRA, B. N.; ZERBATO, C.; COSTA, L. C.; MARTINS, K. B. de B.; SUASSUNA, T. de M. F.; RIBEIRO, R. P.; SOFIATTI, V. Arranjo de semeadura para cultivares decumbentes precoces de amendoim. In: ENCONTRO SOBRE A CULTURA DO AMENDOIM, 14., 2017, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp, 2017.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  01/12/2014
Data da última atualização:  03/07/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CAMPECHE, D. F. B.; BEZERRA, R. de S.; MELO, J. F. B. de; CORREIA, E. de S.
Afiliação:  DANIELA FERRAZ BACCONI CAMPECHE, CPATSA; RANILSON DE SOUZA BEZERRA, UFPE; JOSÉ FERNANDO BIBIANO DE MELO, UNIVASF; EUDES DE SOUZA CORREIA, UFRPE.
Título:  Tilapia production and feeding management in the semi-arid of brazil: a view of some recent developed techniques.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WAKEFIELD, R. (Ed.). Tilapia: biology, management practices and human consumption. New York: Nova Publishers, 2014.
Páginas:  cap. 3, p. 89-101.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Semi-Arid is not one of the first climates that comes to mind when fish production is imagined. First of all, it is important to describe the semi-arid in Brazil since it enclosures 969.589,4 km2, about 11% of the Brazilian territory, and more than 1.000 municipalities in 9 different Brazilian States. In this area live over 22 million people, which is about 10% of the Brazilian total population. However the Brazilian semi-arid has some particular characteristics that made it possible.The São Francisco River and large water reservoirs such as Castanhão and Orós are some of the water bodies where tilapia culture has been sucessfull. There are several production systems adopted ranging from tilapia in irrigation reservoirs on small rural properties to intensive cage culture. It does not matter which production system was adopted by the producer, since the area is semi-arid the water quality has to be extremely well managed and cared for in order to preserve it and guarantee the highest possible productivity per cubic meter of water. ln order to achieve the best productivity, some management practices must be adopted. One of them is to select the best variety for breending. Several tilapia varieties have been introduced into the Brazilian semi-arid since the 1970's. However Tai tilapia has been the most successful and is cultivated nowadays. Red Koina and Saint Peters have also been introduced, but it did not succeed due to their low growth after 400g. Tilapia GIFT has alrea... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Consumo humano; Manejo alimentar.
Thesagro:  Aquicultura; Peixe; Produção; Tilapia.
Thesaurus NAL:  Aquaculture; Fish.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199100/1/TILAPIA-PRODUCTION-ANDFEEDING-MANAGEMENT-IN-THE-SEMI-ARID-OF-BRAZIL-A-VIEW-OF-SOME-RECENT-DEVELOPED-TECHNIQUES.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA54116 - 1UPCPL - PP639.3W147t
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